DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Norris: A valóság is kell a szimulátor mellé

A McLaren F1-es pilótája szerint jó dolog a szimulátorozás, de a valós adatok, a valós videók is kellenek ahhoz, hogy igazán képben legyen - mint mondja, most a gazdag csapatok sincsenek előnyben.

Senki nem tud előnybe kerülni a Formula-1-ben a másikhoz képest a jelenlegi leállás miatt - véli Lando Norris, a McLaren pilótája. Norris azt mondja, hogy mivel a nyári szünetet előrehozták erre az időszakra, sőt, a három hét helyett öt hétre nyújtották, így senki sem dolgozhat, emiatt pedig természetesen fejlesztési verseny sem tud zajlani a csapatok között, hiába telik az idő.

00220003_295



"Ebben az időszakban senki nem tud fejleszteni, vagy bármi olyat tenni, amitől gyorsabb lesz az autó, maximum annyit, hogy otthon ül és ezen gondolkodik. Így most mindenki számára egyenlőek a feltételek, függetlenül attól, hogy valaki nagycsapat, vagy kiscsapat. Most a gazdagabb istállók sem tudják kihasználni a több pénzüket" - mondta Norris az Autosportnak adott interjújában.

Szerinte egyébként most minden pilóta könnyedén tanulhat a korábbi hibáiból, mert rengeteg anyag és egyúttal rengeteg idő áll most a rendelkezésére. "Én például minden apróságot megkaptam tavalyról, minden felvételt, minden adatot. Beszélhetünk róla telefonon, egyeztethetünk, minden rendelkezésre áll. Most az a feladat, hogy az agyunk ne felejtse el, hogy milyen is benne lenni az F1-ben. Jó a szimulátorozás, de a valóságban kell magunkat tartani, érezni kell, hogy az miben más, megnézni az adatokat, a videókat" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: