DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bull nézők nélküli futamokkal kezdene

Christian Horner szerint a Red Bull Ring már most is készen áll, könnyedén lehetne ott futamokat rendezni - júliusi rajttal nagyon kemény lenne a 18 versenyes bajnokság, de nem megoldhatatlan.

A Red Bull nagyon szerette volna megkezdeni a Formula-1-es szezont már Ausztráliában, de végül ezzel szinte egyedül maradt a csapat - ezzel együtt az energiaitalosok nagyon bíznak benne, hogy hamarosan leindulhat az idény. Christian Horner csapatfőnök úgy látja, hogy ha egyszer megkapják a zöld jelzést, nagyon hamar beindulhat a gépezet.

hor



"A labdarúgásban és minden más sportágban is keresik már annak lehetőségét, hogy elindítsák és a Formula-1-ben ez könnyebb: ez nem kontaktsport, az emberek nagyrészt sisakot viselnek. Ausztria és a Red Bull Ring is keresi a lehetőségeket, de a kormánnyal is meg kell egyeznünk" - mondta Horner a Sky Sportsnak. Szerinte az osztrák versenypálya készen áll arra, hogy otthont adjon egy futamnak.

"A pálya készen áll, egy zárt eseményt könnyedén meg lehetne ott tartani. Eleinte abszolút a közönség nélküli futamokra kell koncentrálnunk és különösen figyelni a tv-s számokra, így megkezdhetjük a bajnokságot. Van rá esély, hogy megtartsunk 18 futamot július és az év vége között, de ez azt jelenti, hogy a bajnokság egyetlen részből állna. Az kemény lenne" - magyarázta. Ezzel együtt ő már azt sezretné, ha elindulna valami...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: