DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A koronavírus az F1-nek is ébresztőt fújt

Andreas Seidl szerint nagy, drasztikus változásokra van szükség, hogy a Formula-1 fenntartható és egészséges legyen, ne olyan, mint eddig - a koronavírus világított rá erre.

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke szerint a koronavírus terjedése és az egész jelenlegi helyzet egy utolsó figyelmeztetés a Formula-1 számára, hogy ideje fenntartahtóbbá válnia. A wokingiak is szeretnék csökkenteni a következő szabálycsomaggal érkező költségsapkát, de egyéb döntéseket is szeretnének elérni, hogy a sportág ne legyen akkora veszélyben, mint most.

00120001_032



"Szerintem ez a krízis, amelyben most vagyunk, ez az utolsó ébresztő a sportunk számára, amely ezt megelőzően egészségtelen és fenntarthatatlan volt. Most elérkeztünk oda, hogy nagy, drasztikus változásokra van szükség" - idézi Seidl szavait az Autosport. "A legfontosabb az, hogy egyszerűen tegyünk még egy lépést a költségsapkával, mert szerintünk ez most abszolút lényeges az idén várható anyagi veszteségek miatt."

"Tudjuk, hogy Jean Todt Chase Carey-vel és a csapatokkal több tárgyalást is folytat annak érdekében, hogy megvédhesse őket és szerintem az egész F1 jövőjét. A költségsapkát a lehető legalacsonyabbra szeretnénk szorítani, legyen száz millió dollár. Látom az elkötelezettséget mindenki részéről és megértettük, hogy nagy bajban vagyunk, illetve hogy nagy döntéseket kell hozni a jövőnk megőrzése érdekében" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: