Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 18. kedd
F1

Teljesen másképp kell felfogni ezt a szezont az F1-es csapatoknak

Fred Vasseur szerint a fejlesztési verseny most nem lesz olyan, mint ahogy megszokhattuk, az lehet a döntő, hogy kinek az autója lesz jó már az első futamon. Az erőforrásokat a gyártásra kell használni.

Fred Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke szerint az idei szezon egyik különleges kihívása az lesz, hogy a rövidebb, de intenzívebb idény miatt jóval kevesebb lehetőségük lesz majd javítgatni az autón és kiküszöbölni az esetleges problémákat. Vasseur szerint nagyon el kell találni az első futamra elvitt autót, mert ha valaki az elején hátrányba kerül, szinte lehetetlen lesz ezt ledolgoznia.

rai202"Azt nem mondom, hogy lehetetlen, mert semmi sem lehetetlen, de nagyon nehéz lesz felzárkózni, sokkal nehezebb, mint amikor tíz hónapunk van rá. Nyilván amikor sorozatban tizenöt futamot kell teljesíteni, sokkal jobb, ha már az elejétől van egy jó autónk. De most ez van, ezek a tények és nem nagyon panaszkodhatunk" - mondta az Autosportnak adott interjújában.

Arra is kitért, hogy amint a gyárbezárások után újrakezdik a munkát, máshova kell helyezniük a hangsúlyt, mint eddig. "Amint ennek vége, minden erőforrásunkat erre a szezonra kell fordítanunk. Ha 15-18 futamot kell sorozatban teljesíteni, akkor óriási alkatrészkészlettel kell ennek nekivágni, szóval sokkal inkább a gyártásra fogunk koncentrálni, mint bármi másra, mert a versenyek között nem fogunk visszatérni a gyárba. Ez így egy elég más feladat lesz, szerintem nem sok szezon közben hozott fejlesztésünk lesz majd, de más problémákkal kell szembenéznünk" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?