DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Kőkemény szezon vár a csapatokra

A világjárvány lecsengése után egyik napról a másikra kinyitnak a gyárak, és beindul az F1-es gépezet. A csapatoknak minden erejükkel a megfeszített tempóra kell készülniük.

Bár egyelőre senki sem tudja, világszinten mikor cseng le a koronavírus-járvány, az F1 szervezői abban reménykednek, legkésőbb nyáron elkezdődhet az idei versenyszezon. Ha így történik, akkor várhatóan 15-18 nagydíjat szerveznek le év végéig, ami egy hihetetlenül feszes menetrendet fog eredményezni az istállók számára. Az Alfa Romeo csapatvezetője szerint minden eddiginél jelentősebb szerepe lesz annak, hogy ki milyen autóval vág neki az évnek, hiszen a szezon közbeni fejlesztésekre csak elenyésző idejük lesz.

 rajt-kina-2018



„Természetesen sokat számít, ha egy 15 futamos széria esetén valaki a kezdettől fogva jó autóval rendelkezik. Semmi sem lehetetlen, de ebben az esetben sokkal nehezebb a felzárkózás, mint például akkor, ha 10 hónap állna rendelkezésre. De nincs mire panaszkodnunk, ez a helyzet. Mindannyian közösen vagyunk ebben” – nyilatkozta a Motorsportnak Frederic Vasseur.

Mivel a járvány számos európai országban mostanában fog tetőzni, ezért az F1-es csapatok gyárai még minimum hetekig zárva lesznek. Amint kinyitnak, a szakemberek minden erejükkel az alkatrészgyártásra fognak koncentrálni. „Amint vége a vesztegzárnak, az összes erőforrásunkat az aktuális szezonra fordítjuk. Ha nagyjából 15-18 futamunk lesz egyhuzamban, akkor óriási mennyiségű tartalékalkatrésszel kell kezdenünk. Emiatt minden másnál nagyobb szerepet fog kapni a gyártás, hiszen [a versenyek között] nem térünk vissza a gyárba” – árulta el Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: