DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Hamilton kilencszeres bajnok lehet

Egykori csapattársa potenciáljáról és tehetségéről beszélt a 2016-os világbajnok, aki egy lényeges élettapasztalatát is megosztotta a célkitűzésekkel kapcsolatban.

Nico Rosberg és Lewis Hamilton a 2013 és 2016 között eltelt négy F1-es szezont teljesítették csapattársakként, ez idő alatt Hamilton kétszer, Rosberg pedig egyszer lett világbajnok.  A német versenyző alig pár nappal a 2016-os győzelme után visszavonult a versenyzéstől, és azóta a sorozat szakértőjeként követi szemmel a száguldó cirkuszt. Ezt a lépését sokan megfutamodásnak vették, pedig fel lehet fogni egy olyan pilóta realista döntésének is, aki tisztában van vele, hogy a képességei elmaradnak a csapattársától. Erre Rosberg egy friss interjúban hintett el utalást, amikor arról beszélt, az eredmények hajszolása mennyire nem jó irány egy sportoló számára (sem).

 ros-ham-2016-1



„Nem, az hiba lenne. Meg kell találni az egyensúlyt. Lehet cél az is, hogy az egyén fejleszti saját magát, és így a számára elérhető legjobb lehetőségeket valósítja meg. Vannak versenyzők, akik nem rendelkeznek Lewis Hamilton tehetségével, és valószínűleg én is közéjük tartozom. Számomra ezért nem realisztikus a kilenc világbajnoki cím, amire ő képes lehet. Én nem erre, hanem arra törekszem, hogy a saját magam legjobb formáját hozzam.”

„Ha a saját magam fejlesztése a célom, akkor még egy műszaki hiba esetén is mámorító érzés tölthet el, mert tudom, hogy mindent nagyszerűen csináltam. Ez hihetetlenül fontos, de ez sem volt az erősségem. Túlságosan az eredményre koncentráltam. Persze ez azért van így, mert a környezetem folyton csak erről beszélt, semmi más nem számított. Sportolóként meg kell találni az egyensúlyt, és az egyéni teljesítmény növelésére kell koncentrálni. Ezt idővel tanultam meg. Fejlődtem benne, de nagy előrelépést nehéz tenni. Szerintem a legsikeresebb sportolók megtalálták ennek a módját, és nem csak az eredményre koncentrálnak” – osztotta meg élettapasztalatát a Der Standard című lappal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: