DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris: Ha ennek vége, megkomolyodok

Ígéri, hogy bolondozós énje nem fog eltűnni, viszont muszáj lesz valamennyire visszavennie a poénszórásból és teljes elhivatottsággal a versenyzésre koncentrálnia a fiatal britnek, amikor az F1 a virtuális térből visszatér a pályára.

Ha van versenyző a Formula-1 mezőnyében, aki népszerűségének jót tett az autósport kényszerszünete, az Lando Norris, akinek kollégái többségével ellentétben nem csökkent a médiában való jelenléte, sőt, talán még többet is forog az arca és a neve az online térben, mintha rendben zajlana a 2020-as versenyszezon. A McLaren brit pilótája teljesen átadta magát a járvány alatt szárnyaló népszerűségű virtuális versenyzésnek, és nemcsak hogy minden héten ott van egy ilyen – széles nyilvánosság számára is közvetített – futamon, de rendszeresen csinál valami őrültséget, amivel még jobban magára irányítja a figyelmet: körbetelefonálja a riválisait, bemutat valami furcsaságot a pályán, vagy éppen mérgében kiinstallálja a játékot a gépéről.

norris



A 20 éves versenyző már tavalyi újoncévében is üde színfoltja volt a mezőnynek, remek atmoszférát varázsoltak a McLaren köré csapattársával, Carlos Sainzcal, jövőbeli népszerőségét azonban talán ezekben a hónapokban alapozza meg, mint az első ízig-vérig Z generációs autóversenyző. Persze egyúttal tisztában van azzal is, hogy a valódi versenypályákon, tétre menő éles csatákban ezek a kvalitásai már nem lesznek elegendőek, így vissza kell majd vennie a bolondozásból.

„Amint minden visszaáll a normál kerékvágásba és mi is elkezdhetünk dolgozni a McLarennél a szimulátorban a beállításokon, nekem is vissza kell helyeznem a hangsúlyt a feladataimra” – mondta Norris az Autosport interjújában. „Akkor már nem leszek itthon ilyen sokat, nem fogok tudni annyit streamelni, és kicsit komolyabban kell majd hozzáállnom a dolgokhoz. De ez nem azt jelenti, hogy meg fogok változni – nem akarok olyasvalakinek tűnni, aki nem vagyok. Egyszerűen csak arra kell majd figyelnem, hogy a megfelelő pillanatban a megfelelő dolgokat mondjam, és ne úgy jöjjek át a képernyőn, mint aki csak vicceskedni akar ahelyett, hogy komolyan venné a dolgokat. Persze ha egyszerűen magamat adom, attól időnként még ugyanúgy jönni fognak majd a poénok.”

Azt viszont nem is tagadja, hogy sikeresen megtalálta azt a „piaci rést” a virtuális versenyzésben, amire harapnak a kiéhezett rajongók.

„Jelenleg ez az egyetlen dolog, ami történik. Sok autósport-rajongó, akik most is szeretnének versenyzést és minket látni, ezt tartják az egyedüli érdekes eseménynek” – mondja az online száguldásról. „Én pedig igazodok is ehhez, ezért próbálok egyre több emberrel interakcióba lépni, bekerülni a médiába. És ezzel nemcsak magamnak teszek jót, hanem általában véve a szimulátorversenyzésnek is. Általa is csak tovább terebélyesedik az autóversenyzés világa, hiszen látható, hogy a részvevők és a nézők száma is folyamatosan nő.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: