DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Leclerc: Ez volt életem legjobb napja

A Ferrari monacói F1-es pilótája a 2019-es Olasz Nagydíjat idézte fel annak apropóján, hogy a Formula-1 újra "leközvetítette" azt - szerinte az volt élete legjobb napja.

Szombat délután "vetítette le" újra a Formula-1 az Olasz Nagydíjat a hivatalos Youtube-csatornáján keresztül - a futam a Ferrari és Charles Leclerc győzelméről marad emlékezetes, hiszen a monacói pilóta a gyorsabbnak tűnő Lewis Hamilton támadásait verte vissza, méghozzá szinte folyamatosan. Mindez ráadásul egy héttel a Belga Nagydíj után történt, ahol Leclerc megszerezte első győzelmét úgy, hogy szintén Hamilton lihegett a nyakába.

"Az volt életem legjobb napja, efelől nem is lehet kétség" - emlékezett vissza erre a futamra és a győzelem pillanatára Leclerc a Formula-1 Instagramján. "Az nagyon, nagyon különleges volt: rengeteg ember szurkolt ugyanannak az egy csapatnak, méghozzá annak, amelyikben én is voltam, ráadásul egy annyira különleges csapatnak, a Ferrarinak..." - mesélte érzéseit a pilóta.

"Az egész hét erre a pillanatra volt felépítve és az, hogy végre megnyertem ezt a futamot, az kész őrület volt. Amikor fent álltam a dobogón és alattam a több százezer ember 99%-a pirosat viselt... Aztán elkezdték énekelni a nemzeti himnuszt. Az egy nagyon különleges pillanat volt" - tette hozzá Leclerc.

A futam vissza is nézhető (a videó a Youtube-ra átkattintva indul):

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: