Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. június 25. péntek
F1

A túl sűrű naptár is árt a kiscsapatoknak

A versenyek hiánya mellett az egymást érő futamok is ugyanúgy veszélyesek a kisebb költségvetésű F1-es istállókra – hívta fel a figyelmet egy problémára az Alfa Romeo csapatvezetője.

A sorra elhalasztott vagy eltörölt Formula-1-es futamok hatását minden alakulat megérzi, de a helyzet különösen a kevesebb pénzügyi tartalékkal rendelkező kiscsapatokra jelent veszélyt. Az ő túlélésük érdekében fontos lenne minél hamarabb belevágni az idei szezonba, de Frederic Vasseur figyelmeztetett, a ló túloldalára sem szabad esni. A Liberty Media a nyár közepétől decemberig 15-18 futamot szeretne megrendezni, ami a kényszerű leálláshoz hasonló anyagi terhet jelentene a csapatok számára.

 ausnagydij-20201 „Ha több versenyt akarnak egyhuzamban, az megnöveli a költségeket. 18 futamot hat hónap alatt drágább teljesíteni, mint 12 hónap alatt, hiszen több felszerelésre, tartalékalkatrészre és szerelőre van szükség. Ez nagyon költséges. Ráadásul ilyen helyzetben nem tudjuk fejleszteni az autót. Nincs olyan csapatunk, ami erre képes lenne” – sorolta a felmerülő problémákat az Alfa Romeo vezetője.

Vasseur ennek ellenére támogatni fogja a sorozatot abban, hogy minél több futamot megrendezzen, de fontosnak tartja a munkaterhek drasztikus csökkentését.

„Értelmet nyernének a kétnapos versenyhétvégék, ha három versenyt akarunk rendezni három hét alatt. Ha fél éven belül 15-18 futamot akarnak, az mindenki számára kihívás lesz, de a kisebb csapatok számára különösen. Nekünk nincs annyi emberünk, hogy rotálni tudjuk őket, ezért módot kell találnunk arra, hogy csökkentsük a munkaterhet. Szerintem ehhez mindenki rugalmasan áll hozzá. Mindenki átlátja a helyzetet, és ez kell ahhoz, hogy megoldásokat találjunk” – idézte őt az Autosport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?