DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Vettel professzionalizmusa Schumachert idézi”

Így vélekedik a BMW korábbi főnöke, Mario Theissen, aki karrierje elején dolgozhatott együtt a négyszeres F1-es világbajnokkal, de szerinte a német hozzáállása máig nem változott ilyen tekintetben.

Sebastian Vettel 2007-ben a BMW Sauber színeiben mutatkozott be beugróként a Formula-1-ben, amikor az indianapolisi futamon a Kanadában nagyot eső Robert Kubicát helyettesítette. Bár utána már a Toro Rossóhoz került, Mario Theissen, a BMW akkori főnöke a junior sorozatokban is megismerhette a későbbi négyszeres világbajnokot, akinek hozzáállásáról igencsak jó véleménnyel van:

vettel-schumacher-dppi



„Ahhoz képest, hogy milyen fiatal volt akkoriban, rendkívül érett volt” – mondta el Theissen a Starting Grid podcastjében. „Egyértelműen a többiek előtt jár professzionalizmus és koncentráció terén. Felkészítette magát, más sportokat is űzött, és a fittsége mindenki másé fölött állt. Semmi más nem érdekelte, a szívét és a lelkét is belerakta ebbe, ami abszolút lenyűgöző volt.”

Bár a kapcsolat már nem olyan szoros Vettel és az egykori BMW-főnök között, utóbbi szerint a pilóta nem sokat változhatott: „Már nem állok olyan közel hozzá, mint korábban. De egy ember személyisége nem igazán változik. Biztos vagyok benne, hogy az emberekhez való profi hozzáállása sem változott. Ugyanaz van meg benne, mint amit egy generációval korábban Michael Schumachernél láthattunk” – vélekedett Theissen. Hozzátette: Vettel rendre igen korán kelt az utánpótlás versenyei előtt, a tesztekre pedig mindig jegyzettömbbel érkezett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: