DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: A Kanadai Nagydíj is elhalasztva

A Liberty Media kedd este bejelentette a montreali forduló elhalasztását, így az idei szezon június végénél hamarabb biztosan nem rajtol el. Ez a kilencedik versenyhétvége, amit befolyásol a járvány.

Egy újabb helyszín elesett, a világjárvány okozta intézkedések miatt a június 14-i hétvégére kiírt Kanadai Nagydíjat sem rendezik meg - derült ki az F1 kedd esti közleményéből. Bár a versenyt mindössze egy héttel a március 23-án eltörölt Azerbajdzsáni Nagydíj után tartották volna, az észak-amerikai helyszínnek kevesebb időbe telik előkészíteni a pályát, így a szervezőknek mostanáig volt ideje a döntésre. Az a hír járja, hogy a helyszín a nyár egy későbbi szakaszában kaphat új időpontot a versenynaptárban.

ausnagydij-20201



 A döntés kapcsán a Formula-1 vezérigazgatója is megszólalt. "Az utóbbi hetekben szoros együttműködésben dolgoztunk kanadai barátainkkal, és támogattuk őket a döntés meghozatalában, ami biztosítja a rajongók és az F1 közösségének biztonságát is. Mindig örömmel utazunk Montreal elképesztő városába. Bár most egy ideig várnunk kell, nagyszerű show-t fogunk rendezni, amikor megérkezünk" - magyarázta Chase Carey.

A verseny helyszíni felelőseként Francois Dumontier figyelmeztetett, az időjárást figyelembe véve legkésőbb október közepén rendezhetnek futamot a helyszínen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: