DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Hamilton csak negyedik Rosberg ranglistáján

Sorba rendezte minden idők legjobb Formula-1-es pilótáit a 2016-os világbajnok. A valaha versenyzett legsokoldalúbb pilótának Schumachert tartja.

A Formula-1 egyszeres világbajnoka, Nico Rosberg minden idők legjobb versenyzőit rangsorolta a Sky Sports kérésére, tekintetbe véve a sportág 70 éves történelmének egészét. Az összeállítás sajátossága, hogy két olyan versenyző is szerepel rajta, aki Rosberg csapattársa volt a Mercedesnél: a hétszeres világbajnok Michael Schumacher és a hatszoros világelső Lewis Hamilton.

 

Hamilton, Rosberg és Schumacher 2012-ben


Statisztikailag ők ketten a sportágban valaha szereplő legsikeresebb versenyzők, és sűrűn hallani arról a véleményről, hogy Hamilton már most bizonyította, a Formula-1-ben nem fordult meg nála jobb pilóta. Rosberg viszont csak a negyedik helyre helyezte a britet, a sportág első évtizedének királyát és az 1994-ben futam közben elhunyt Ayrton Sennát is többre tartja. A német teljes listája:

1. Michael Schumacher (hétszeres világbajnok, 1991 és 2012 között aktív)

2. Juan Manuel Fangio (ötszörös világbajnok, 1950 és 1958 között aktív)

3. Ayrton Senna (háromszoros világbajnok, 1984 és 1994 között aktív)

4. Lewis Hamilton (hatszoros világbajnok, 2007-től aktív)

5. Alain Prost (négyszeres világbajnok, 1980 és 1993 között aktív)

A német csak Schumacher helyezését indokolta a következőkkel: „Versenyeztem mellette. Ő a teljes sokoldalú versenyző, számomra minden idők legjobbja” – mondta el Rosberg. Hozzátette, hogy nem az elfogultság beszél belőle, mivel gyerekkorában a nagy ellenfél, Mika Hakkinen szurkolója volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: