DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Williams: Nem az a baj, hogy nincs rózsaszín Mercedesünk

Claire Williams szerint különböző felfogások vannak az F1-ben az autóépítést tekintve, de ők megmaradnak független konstruktőrnek, mert ezzel voltak sikeresek és büszkék erre. Nem úgy, mint más.

A Williamsnél úgy gondolják, hogy az utóbbi időszakban mutatott pocsék formájuk és a Formula-1-es erősorrend legvégére való süllyedésük nem azért történt, mert ők nem vásárolták meg az összes lehetséges alkatrészt a Mercedestől, ahogy azt a Racing Point tette. Claire Williams csapatfőnök szerint ők büszkék az üzleti és stratégiai modelljükre, hiszen a sikereiket is ezzel érték el.

"Én mindig elég egyértelműen foglaltam állást azzal kapcsolatban, hogy a Williams egy független konstruktőr és hogy mennyire büszkék vagyunk erre. Azért vagyunk ebben a sportban, mert ezt csináljuk" - idézi Williams szavait a Motorsport. "Amikor rosszul mennek a dolgok, az a mi hibánk, amikor pedig jól, akkor minket illet érte a dicséret. Ez nagyon fontos abban, hogy mi kik vagyunk."

willia



"Ezzel az üzleti modellel voltunk sikeresek 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is, itt most csak az utolsó két évről lehet szó. Ez nem azért van, mert nekünk nincs egy rózsaszínre festett Mercedesünk" - szűrt oda Williams a rivális Racing Pointnak. A grove-iak többször jelezték már, hogy szerintük az, amit a Haas és most a Racing Point csinált, az megöli az F1-et, mert így nem beszélhetünk független konstruktőrökről, de ők nem fognak változtatni a felfogásukon.

"Ez az ő választásuk, elég eltérő beállítottságuk van a miénkhez képest. Nekünk teljes gyártási és üzemeltetési részlegünk van a csapaton belül és egyáltalán nem akarok ezen változtatni. Nekik nincs meg ez a kapacitásuk, ez a lehetőségük, szóval van értelme számukra annak a modellnek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: