DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

F1: Európai versenyek és kétfutamos hétvégék?

A Sky Sports stábja fejtegette, hogy mi várhat ránk a szezon során - Martin Brundle az európai versenyekre, Karun Chandhok a kétfutamos hétvégékre szavazna. Jenson Button viszont nem.

Martin Brundle, Karun Chandhok, Jenson Button és Simon Lazenby beszélgetett a Sky Sportsnál arról, hogy mikor és hogyan indulhat újra a Formula-1 körforgása. A szezon jelen állás szerint Kanadában kezdődik, de sajnos van rá esély, hogy még ez sem áll meg. Brundle azt gondolja, hogy a megoldás az európai szezon erőltetése lehet, akár úgy is, hogy egy helyszínen többször is állomásozik majd a száguldó cirkusz.

"Amint felébredünk ebből a hibernált állapotból, biztos, hogy nem fogjuk körbeutazni a világot. Az viszont számomra világos, hogy minden Formula-1-es csapat el tud jutni európai helyszínekre kamionokkal, úgyhogy talán ezeket láthatjuk majd, vagy például akár két-három futamot mondjuk Silverstone-ban. Számomra egyértelmű, hogy az első futamokra kamionokkal megyünk, aztán meglátjuk, hogy repülhetünk-e és ha igen, akkor mikor távolabb" - magyarázta.

00120001_337



"Ezek példátlan idők és ez valószínűleg esélyt ad a Formula-1-nek arra, hogy eddig példátlan dolgokat csináljon, mondjuk a dupla versenyhétvégét. Ki lehet próbálni azt, hogy egy futam szombaton, egy futam vasárnap, vagy lehet kétnaposra sűríteni a hétvégéket és egymás után kettőt-hármat is megtartani. Szerintem ez egy lehetőség az innovációra, talán már a hosszabb távot is szem előtt tartva. Miért ne most próbáljunk ki dolgokat?" - tette hozzá Chandhok.

Button viszont nem ért vele egyet. "Meglepődnék, ha ez lenne. Továbbra is azt gondolom, hogy a program marad ugyanaz, szerintem így is kell lennie. Egy hétvégén két futam elvehet az izgalomból egy keveset."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: