DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Extra hosszú leállás jöhet az F1-ben

A jelenlegi krízishelyzet miatt hetekkel meghosszabbíthatják az F1-es csapatok gyáraira vonatkozó tilalmakat, amire a kiscsapatok túlélése érdekében óriási szükség van.

Ahogy a világ minden szegmensébe, úgy a Formula-1-be is drámai változásokat hozott a koronavírus okozta járvány. Az egymás legyőzésére felesküdött csapatok kénytelenek félretenni egyéni motivációikat, és összefogni egy nagyobb ügy érdekében. A krízis minden istálló működésére negatívan hat, de a problémákat leginkább azok az alakulatok érzik meg, amelyek mögött nem állnak óriási tartalékokkal rendelkező vállalatok. Elsősorban az ő érdekükben dönthet úgy a Formula-1 vezetősége, hogy ha nem tudnak bevételt termelő versenyeket rendezni, akkor a kiadások csökkentése érdekében tesznek lépéseket. Ezek egyike lehet az Alfa Romeo csapatfőnöke által is említett ötlet, miszerint meg kellene hosszabbítani az előrehozott nyári szünet időtartamát. Erről a korábban érvénybe léptetett három hetes leállás végén, április közepén dönthetnek.

 f1-leallas-2020



 „A hétköznapjaink most hasonlítanak a nyári szünethez, hiszen a kommunikáción és a vezetőséget érintő néhány egyéb tevékenység kívül nem végezhetünk semmilyen munkát. A szakembereink tehát három hétig, vagyis április közepéig nem dolgozhatnak. Remélem, hogy addigra jobban átlátjuk a helyzetet, így döntéseket is fogunk tudni hozni” – magyarázta Frederic Vasseur, aki örömmel tapasztalja, hogy az általában egymást maró istállók képesek a csapatmunkára.

„Egy pozitív hozadéka a krízisnek, hogy szorosabban együttműködünk, így erősebbé válunk. Össze kell fognunk azért, hogy legyőzzük ezt a dolgot és ha lehetséges, megmentsük a szezont. De ez nem könnyű, minden nap új hírek, új aggodalmak látnak napvilágot. A legfontosabb, hogy együttműködjünk és rugalmasak legyünk, ami általában nem jellemző a Formula-1-re” – nyilatkozta a Motorsportnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: