DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo júliusra jósolja a szezonrajtot

Az ausztrál optimista a szezonkezdetet illetően, szerinte az országok vezetői megtették a szükséges óvintézkedéseket, így hamarosan visszatérhetünk a régi kerékvágásba. Elmondta, melyik pályát szeretné idénynyitónak.

A koronavírus-járvány miatt eddig nyolc Formula-1-es versenyhétvége maradt el, ám Daniel Ricciardo abban bízik, ez a szám nem emelkedik tovább. Bár ebben a bizonytalan helyzetben senki sem tudja, mit hoz a holnap, a szezon jelen állás szerint június közepén, Kanadában elrajtol. Az ausztrál pilóta legalábbis ebben bízik, mivel imádja a helyszínt.

ricciardo-action-20191



„Tartom a kapcsolatot a csapattal, közösen azt próbáljuk kitalálni, mi a helyzet. Tudatában vagyok, hogy eddig senki sem tudta kordában tartani a vírust. Senki sem tudja, de talán júliusban el tudunk rajtolni. Montreal a következő pálya a listán, és azt még nem halasztották el. Városként és pályaként is imádom a helyet, ezért nagyszerű lenne, ha ott kezdenénk” – magyarázta.

Bár hivatalos álláspont még nincs, Ricciardo optimizmusa töretlen. „A csapatokat még mindig frusztrálja, hogy mikor versenyzünk már. A hírekből azt veszem ki, hogy a legtöbb ország megtette a szükséges intézkedéseket, így szerintem hamarosan mindenki feltartóztatja a vírus terjedését, és végre búcsút inthetünk neki. Én is szeretnék minél hamarabb versenyezni, és azt érzem, hogy hamarosan erre lehetőségünk is lesz. Természetesen csalódtam, hogy Melbourne kimaradt, de persze csak akkor szeretnék versenyezni, ha az emberek egészsége nincs kockán. Ez a legfontosabb” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: