DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Őrület hat hónap alatt 18 futamot rendezni”

A Liberty Media tervei szerint a világjárvány lecsengése után padlógázzal rajtol el az idei F1-es szezon, ami nagyjából 25 hétvége alatt 18 futamot foglalna magában. Ezért nem lelkesedik mindenki.

Az utóbbi hetekben soha nem látott módon csúsztak egyre későbbre az F1 és a többi nemzetközi versenysorozat szezonrajtjai, miután a koronavírus világjárvánnyá fejlődése háborús körülményeket hozott a hétköznapjainkba. A száguldó cirkusz idei első nyolc versenyéből hatot elhalasztottak, kettőt pedig (az Ausztrál és a Monacói Nagydíjat) eltöröltek. 

 f1-start-20191



Azt egyelőre senki sem tudja, mikor térhet vissza az élet a régi kerékvágásba, de amint ez megtörténik, az F1 is azonnal elrajtol. A széria tulajdonosaként a Liberty Media azt tervezi, hogy a 2020-as szezon állomásainak döntő többségét új időpontokban, de meglátogatja a mezőny. Egy teljesen átszervezett versenynaptárról beszéltek, ami körülbelül fél év alatt 17-18 állomást foglalna magában. A pilóták közül valószínűleg nem Kevin Magnussen az egyetlen, aki ezt meredeknek tartja.

„Kész őrület hat hónap alatt 18 futamot rendezni. Nem mondom, hogy lehetetlen, de óriási feladat. Ha így lesz, akkor leghamarabb karácsonykor látjuk újra a családunkat” – fogalmazta meg nemtetszését a pilóta.

Pedig Ross Brawn motorsportért felelős főnök szerint teljesen reális ez az elképzelés. Meglátása alapján „be lehet préselni” ennyi versenyt ebbe az időszakba, de ehhez arra lenne szükség, hogy három egymást követő hétvégén rendezzenek versenyt. Ez elképesztő terhet jelentene a csapatokra nézve, ezért felmerült a kétnapos versenyhétvégék ötlete is. Ez utóbbi Magnussen szerint is vállalható lehet. „Ezt érdemes lenne kipróbálni. Szeretnénk minél hamarabb újra versenyezni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: