DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hét csapat fogott össze a koronavírus ellen

A bajban a máskor egymást fúró F1-es istállók is egyesítik erejüket: lélegeztetőgépeket fognak tervezni és gyártani az Egyesült Királyság számára. Akárcsak a sportban, az idővel futnak versenyt.

Csatlakoztak az Egyesült Királyság felhívásához a Formula-1 brit csapatai – derült ki a széria péntek esti közleményéből. Mind a hét angliai székhelyű istálló beszállt, név szerint a Mercedes, a Red Bull, a McLaren, a Renault, a Racing Point, a Haas és a Williams.

A csapatok elsősorban a lélegeztetőgépek és alkatrészeik tervezésébe és gyártásába szállnak be, a folyamat során egymással együttműködve. A Project Pitlane (Bokszutca Projekt) a Formula-1 fő erősségeire támaszkodik: ezek a gyors tervezés, a prototípusok gyártása, a tesztelés és a szakképzett összeszerelés. Az autósportot a gyorsasággal azonosítjuk, márpedig a koronavírus elleni harcban az idővel való versenyfutás életekről dönt.

 



A közlemény szerint a projekt háromféle tevékenységet végez: fordított mérnöki tevékenység, amely már meglevő orvosi eszközökre vonatkozik, a gyártásban való részvétel, valamint új kialakítások gyors megtervezése és prototípusok legyártása.

Az Autosport információi szerint nem csupán a hét csapat, hanem a Formula-1 alkalmazásában álló, műszaki szabályokat kidolgozó mérnökök is részt vesznek a Project Pitlane-ben Pat Symonds vezetésével.

Az Egyesült Királyságban is rohamosan növekszik a koronavírus-fertőzések száma, az összes eset egy hét leforgása alatt 4000-ről 14 ezerre nőtt. A helyzet súlyosságát illusztrálja, hogy az ország miniszterelnökét, Boris Johnsont, valamint a trónörökös Károly herceget is a betegséggel diagnosztizálták.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: