DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Russell nem akar még egy ilyen évet a Williamsnél

A fiatal F1-es pilóta megemlített egy területen, amin javítania kell, de összességében azt mondta, hogy nem szeretne még egyszer ennyire a mezőny mögött autózni.

Azt egyelőre senki nem tudja megmondani, hogy mikor kezdődik meg a 2020-as Formula-1-es szezon, az viszont egyértelmű, hogy George Russell szeretne előrébb lépni. A fiatal brit pilóta tavaly újoncként "nullára verte" házon belül Robert Kubicát, a többiekhez viszont nem volt sok köze a mindenkinél jóval lassabb Williamsszel - idén ezen szeretne változtatni.

williams_2



"Egyértelműen megpróbálok erősebb lenni. A rajtolás egy olyan területe a versenyzésnek, ahol egyértelmű, hogy nem végeztem elég jó munkát az első évemben. Ugyanakkor elég furcsa szituációban voltunk, a többiek egyszerűen elléptek és csak Roberttel versenyezhettem. Az első évemben nem akartem felesleges kockázatokat vállalni, de az egyértelmű, hogy idén ki kell raknom a könyökömet, mert nem autózhatok hátul" - idézi Russell szavait az Autosport.

"Az például nagyszerű lenne, ha időmérőn megvernénk egy másik autót, viszonyítva a tavalyi évünkhöz. A cél viszont pontosan nem ez, nem úgy megyünk ki, hogy na ezt csináljuk meg, hanem az autóból akarjuk kihozni a lehető legtöbbet. Ez nem függ attól, hogy ez a maximum éppen a 19. helyet, vagy egy Q3-as szereplést jelent" - tette hozzá a Williams versenyzője, aki szerint az autójuk jobb lett 2020-ra, de még mindig ők az utolsók, ha reálisan értékeljük a helyzetet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: