DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Nem a pénz számít, hanem...

Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka beszélt arról, hogy miért fontos az, hogy mekkora összeg szerepel egy pilóta szerződésében. Nem a konkrét szám miatt.

Sebastian Vettel a Motorsport-Total.comnak adott interjút a szerződéseiről, illetve konkrétan a piszkos anyagiakról. Vettel négyszeres világbajnokként továbbra is a legmagasabb szinten jegyzett pilóta és ennek megfelelően a fizetése is ezen a szinten van, Lewis Hamilton mögött/mellett ő a másik olyan versenyző, aki kiemelkedő szerződéseket kötött már.

Azonban maga az összeg már nem is lényeges, sokkal fontosabb az, amit jelent. "A Formula-1 egy cirkusz, néha egy romlott cirkusz. Rengeteg pénzről beszélünk, ez pedig sok ember karakterét lerombolja. Ezt úgy összességében elmondhatjuk. Van az a pont, ahol a pénz már nem a legfontosabb dolog, ez sokkal inkább az értékelésről szól" - idézi Vettelt a portál.

vettel-money



Vagyis nem az a lényeg, hogy pontosan hány millió euróról van szó, hanem az, hogy valakit mennyire tartanak nagyra, mennyi a piaci értéke, hiszen a szerződésében szereplő összeg igazából ezt fejezi ki. "Nem sok ember képes elvégezni a munkánkat, bizonyos értelemben az életünket kockáztatjuk és ezt értékelni kell."

Végül egy dolgot tett hozzá: "A legfontosabb az, hogy boldogok legyünk, ez az, ami számít."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: