DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A pilótapiacnak is odavág a koronavírus

Később kezdődhet a silly season is, amely így még az eddiginél is pörgősebbé válhat - kivéve, ha a pilóták inkább az egyéves kivárásra játszanak majd a szabályok elhalasztása miatt.

Mika Salo, a korábbi Formula-1-es pilóta azt mondja, hogy a sportág átigazolási piaca is átalakulhat a koronavírus miatt. Általában a szezonok első felében mutathatja meg egy pilóta, hogy mit tud, hogy milyen formában van, majd beindulnak a tárgyalások, de ezúttal a helyezkedéses rész sem kezdődik el júniusig, így egészen más helyzetben ülhetnek le egymással a felek.

sillyseason



"A szerződéseket előbb-utóbb alá kell írni, de jelenleg semmilyen adat nem áll rendelkezésre, amire a döntést lehetne alapozni" - mondta Salo a finn MTV-nek adott interjújában. "Így a silly season, vagyis a pilótapiac is elhalasztásra kerülhet egy-két hónappal későbbre. Az biztos, hogy nem fog olyan korán megkezdődni, mint 2019-ben."

A pilótapiacot egyébként a 2021-es szabályok elhalasztása is alaposan megkavarhatja, hiszen többen úgy kötöttek szerződést, hogy az új szabályokkal majd kicsit átrendeződnek az erőviszonyok és azok alapján írnak alá újra. Ez viszont most egy évvel eltolódott, úgyhogy nagy kérdés lesz majd az, hogy a lejáró szerződésű pilóták közül hányan gondolkodnak egyéves hosszabbításokban.

Egy évre átigazolni valahova nem tűnik kifizetődő ötletnek, a várt átrendeződésre viszont még várni kell - lehet, hogy ez és a késői rajt befagyasztja a mozgásokat?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: