DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel neve felmerült a Renault-nál

A franciák csapatvezetője beszélt a négyszeres világbajnok esetleges leigazolásáról, de arra is kitért, mennyire fontos számukra a jelenlegi vezérpilóta, Daniel Ricciardo.

Jelen pillanatban nehezen tudunk elképzelni olyan szituációt, hogy Sebastian Vettel a Ferraritól távozva épp a Renault-hoz igazoljon, de nem ez lenne az első alkalom, hogy valaki a franciák kedvéért maga mögött hagy egy élcsapatot. Cyril Abiteboul csapatvezető a Canal+ csatornájának nyilatkozva járta körbe ezt az eshetőséget. Elvégre Daniel Ricciardo hasonló úton-módon került hozzájuk, Vettellel pedig a Red Bull-os időszakban voltak munkakapcsolatban.

 abiteboul-portre-20191



„Nemet nem mondanék, mert nagyszerű pilóta és nagyszerű bajnok. Együtt dolgoztunk a motoron, és együtt nyertünk, de inkább a jövő, mint a múlt pilótáival dolgoznék” – magyarázta a csapatvezető, hozzátéve, ez mennyire nehéz kérdés. „Emellett ott van a versenyzői akadémiánk, amit szintén szem előtt kell tartanunk, hiszen 2016-ban azért hoztuk létre, hogy 2021-re kinevelje az első F1-es pilótánkat. Ez az időpont pedig közeledik, ezt tudomásul kell vennünk. Ott van Christian Lundgaard, aki egy lehetőség többek között.”

Persze a csapatfőnök Ricciardót sem felejti el, akivel szeretné, ha lenne stabil közös pontjuk, a jövőben is megtarthatnák őt. Ebben kritikus szerepe lesz az idei teljesítményüknek, a pilóta szerződése ugyanis 2020 végén lejár a csapattal. „Szerintem neki sokat számít, hogy átjött hozzánk. Ezért a döntéséért a brit sajtó kritizálta, mert nem értették őt. Érdekli őt a csapatépítés, és meg akarja mutatni, hogy ki tud tartani a döntése mellett” – tette hozzá Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: