DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Továbbra is szívesen látná Indianapolis az F1-et

Már tavaly, rögtön a pálya megvétele után is úgy fogalmazott az Indianapolis Motor Speedway tulajdonosa, Roger Penske, hogy visszavinné az F1-et a legendás helyszínre, erről a tervéről pedig továbbra sem tett le.

Amellett, hogy ezekben a napokban a koronavírus jelenti a legfőbb beszédtémát, Amerikában vannak, akik már ezen túl, hosszabb távon gondolkoznak. Ilyen Roger Penske, az Indianapolis Motor Speedway újdonsült tulajdonosa, aki még tavaly év végén vette meg magának a legendás pályát, és nem titkolt célja volt már akkor is a klasszikus amerikai bajnokságok (NASCAR, IndyCar) mellett visszavinni oda a száguldó cirkuszt is.

Penske szerint az F1 visszatérésével kapcsolatban zajlanak az egyeztetések Chase Carey-ékkel. „A fiam, Greg találkozott már néhányszor Chase-szel, és a versenyrendezéssel kapcsolatban volt is némi előzetes tárgyalás” - fogalmazott a Kapitány a Racer érdeklődésére. „Nem tudom még, mit hoz a jövő, egyáltalán anyagilag megéri-e, ha pedig esetleg úgy is döntünk, hogy belevágunk, akkor sem valószínű ez 2022 előtt.”

00002575_509



Arra, hogy 2000 és 2007 között vendégül láthassa a száguldó cirkuszt, a pálya előző tulajdonosa, Tony George az előkészületek során a portál szerint mintegy hatvan millió dollárt költött. A nézőszámokra jó ideig semmilyen panasza nem lehetett, a kaput végül a 2005-ös gumibotrány és a hat résztvevős futam tette be a futamnak. „Előbb-utóbb szeretném visszahozni ide egyrészt az F1-et, másrészt a sportautózást is. A cél az, hogy ismét egy igazán különleges helyszín legyen Indianapolis a versenyzés világában” - fogalmaz Penske.

„Szeretnénk még jobban kihasználni a pályát, és olyan dolgokat teremteni, amikkel hosszú távú értéket hozunk létre, és amelynek köszönhetően a hűséges rajongóink továbbra is velünk maradnak. Nagyon nagy lehetőségeink vannak. ”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: