DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Átalakult a Stroll-Aston Martin megállapodás

A koronavírus terjedése és a gazdasági hatásai miatt további pénzt tesz az Aston Martinba Lawrence Stroll, aki így már 25%-os tulajdonrésszel büszkélkedhet majd.

Nemrég hivatalosan is bejelentették, hogy Lawrence Stroll jelentős részesedést vásárolt az Aston Martinból, amellyel megmenti a patinás autógyártót, egyúttal pedig visszahozza a Formula-1-be is. Most viszont a koronavírus miatt még nagyobb szeletet vásárol meg a cégből, ezzel tovább növeli a részesedését: már 25%-os tulajdonrésze lesz.

stroll_4



"Jelentős változás van a globális piacon, ahol az Aston Martin Lagonda is működik. Ami nem változott, az a szándékunk azt illetően, hogy biztosítsuk a cégnek a szükséges anyagi alapokat ahhoz, hogy átvészelje ezt az időszakot, hogy újraindíthassuk az üzletet és kiaknázhassuk a hosszútávú potenciált" - magyarázta Stroll.

A milliárdos azonnali segítséget nyújt újabb több tízmillió font formájában, amely a gazdasági problémák átvészeléséhez szükséges, ugyanakkor az üzlet rá nézve így is kedvezőbbé vált. A Financial Times jelentése szerint Stroll így végül olcsóbban jut részvényekhez, hiszen ő is alacsonyabb árfolyamon vásárolja be magát, mint tette volna azt korábban, ugyanakkor "segítséget" nagyobb összegben nyújt, így a cég hozzájut a szükséges pénzösszeghez, míg Strollnak még nagyobb befolyása lesz később.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: