DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nincs leállás a Mercedes F1-es gyáraiban

Miközben a Ferrari két hétre bezárta a gyárait, addig a világbajnoki címvédő alakulatnál erről nincs egyelőre szó – igaz, a Melbourne-ból hazatérő csapattagok 14 napig önkéntes karanténba vonulnak.

A teljes autósportra rányomja immár a bélyegét az egyre jobban terjedő koronavírus-járvány, és nyilván ez alól a Formula-1 sem kivétel. Viszont nem is ér véget azzal a történet, hogy törölnek, illetve halasztanak versenyeket, hanem az istállók napi működését is befolyásolják a világszintű események. Már Melbourne-ben is arról beszéltek, hogy a gyárak is bezárhatnak, a Ferrari pedig be is jelentette azóta, hogy ez fog történni a következő két hétben.

mercedes-f1-gyar-1



Nem mindenhol ez a helyzet azonban: a nagy rivális és a világbajnoki címeket az előző hat szezonban zsinórban megszerző Mercedesnél például nem áll le a munka az F1-es gyárakban Brixworthben és Brackley-ben – igaz, óvintézkedések így is lesznek, főleg az Ausztrál GP-ről hazatérők kapcsán.

„A gyáraink a mostani időszakban is nyitva tartanak, összhangban az Egyesült Királyság kormányának tanácsaival. Eddig egyetlen létesítményünkben sem történt fertőzés. Az Ausztráliából hazaérkező csapattagok 14 napos önkéntes izolációba kerülnek, hogy csökkentsük a fertőzés kockázatát” – tudta meg a formula.hu az istálló szóvivőjétől. A Mercedes tehát a koronavírus-járvány közepette sem áll le – már csak az a kérdés, hogy a pályán mikor láthatjuk az ő és a riválisok autóit…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: