DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Két hétre bezárja gyárait a Ferrari

Az utcai autók gyártását és a versenyprogramjait is felfüggeszti az olasz istálló, reagálva a világot eluraló járványra. Leghamarabb áprilisban térnek vissza a régi kerékvágásba.

A koronavírus okozta vészhelyzet miatt a maranellói és a modenai főhadiszállását is azonnali hatállyal bezárja a Ferrari. Az intézkedés, ami a Formula-1-es versenyprogramot is érinti, minimum március 27-éig hatályban lesz. A döntés nem meglepő annak fényében, hogy a koronavírus egyik gócpontja mostanra Olaszország lett, ahol immár több mint 15 ezer fertőzöttet és ezer áldozatot tartanak nyilván. Az egyre súlyosbodó helyzet miatt a Ferrari főhadiszállásaitól nem messze több régiót is teljesen lezártak.

 ferrari-olaszorszag



A döntés kapcsán a márka vezérigazgatója nyilatkozott, aki köszönetet mondott minden csapattagnak az elkötelezett és higgadt munkáért, de a szurkolókról sem feledkezett emg. „Először is, hálás vagyok a Ferrari nőinek és férfijainak, akik ezekben az időkben is olyan szintű elszántságról tettek tanúbizonyságot, ami ezt a márkát meghatározza. A beszállítóinkkal együtt biztosították a cég működését, ezért tisztelettel tartozunk nekik és a családjaiknak. A partnereinkre és a szurkolóinkra is gondolunk, miközben egy erős visszatérésre készülünk” – fogalmazott Louis Camilleri.

Az F1-es szezon első három futamát a napokban elhalasztották, a negyedik, kínai forduló pedig már hetekkel ezelőtt erre a sorsra jutott. Jelen állás szerint a május eleji Holland Nagydíj lehetne a 2020-as szezonnyitó, ám egyelőre a helyi szervezők sem tudják, erre merjenek-e fogadni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: