DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az exvilágbajnok nem fújta volna le az Ausztrál Nagydíjat

Alan Jones azt mondja, hogy ő akárhogy is, de megrendezte volna a hétvégi F1-es futamot - viszont a verseny pótlására, későbbi megrendezésére nem lát sok esélyt.

Nem állította volna le az Ausztrál Nagydíjat Alan Jones, a korábbi Formula-1-es világbajnok. Jones 1980-ban lett világbajnok a Williamsszel, mostanában szakkommentátorként követi a sportágat, de úgy érezte, hogy meg kellett volna tartani az eseményt a hétvégén - igaz, ha már törölték, akkor szerinte ezt nem pótolják be.

redlig



"Az én szemszögemből nézve én mindenhogyan folytattam volna tovább és akárhogy is, de megcsináltam volna, de érzékenynek kell lenni ebben a dologban" - idézi Jones szavait a Guardian. "A Channel 10 kommentátoraiként át kellett látnunk az egész dolgot és egészen péntek reggelig mindannyian úgy gondoltuk, hogy kontrollálni lehet. A kanócot aztán a McLaren esete gyújtotta be" - mesélte.

"Ez nagy csapás az ausztrál sportnak, az emberek messziről, más országokból is érkeztek, beszéltem valakivel, aki Angliából jött? A személyes véleményem egyébként az, hogy ennek a versenynek idén még egyszer nem lehet már nekifutni, ha fogadnom kellene, akkor ellene tennék" - tért ki a futam esetleges pótlására.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: