DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Ecclestone: Senki sem akarta bevállalni

Az F1 korábbi vezére szerint ilyen helyzetben azon megy a vita, hogy ki legyen az, aki hivatalosan is törli a futamot és hogy ezzel ki vállalja az anyagi felelősséget. Most is ez történt.

Egészen döbbenetes időhúzás és egymásnak ellentmondó hírek napvilágra kerülése után született meg az a döntés, amelyet a csapatoknak úgy kellett kikényszeríteni az FIA-ból, az F1-ből és az Ausztrál Nagydíj promótereiből, vagyis hogy az utolsó pillanatban mégis törlik a hétvégét. A szürreális nap után jönnek a különböző közlemények, reakciók, az Auto Bild például a Formula-1 korábbi urát, Bernie Ecclestone-t is megkérdezte.

eccles



"Az volt a probléma, hogy túl sokáig nem csináltak semmit sem" - mondta a lapnak Ecclestone, akit a brazíliai kávéültetvényén értek utol. Ő is elmondta, amit nagyjából mindenki tud, vagy legalábbis sejt: az egész káosz csak azért alakult így, mert az FIA, a Liberty Media és a helyiek nem tudtak megegyezni a pénzről.

"Ez mindig annak a vállát nyomja, aki a végén hivatalosan törli a futamot. Bárki is ez, annak a végén vállalnia kell a felelősséget mindenért, így az anyagi dolgokért is. Nyilvánvaló, hogy ezt senki sem akarta megtenni ebben a helyzetben" - idézik Ecclestone-t. Ez valóban fedheti a valóságot, bár az igazság az, hogy pontos képet egyelőre nem kaptunk az események lefolyásáról, csak annyit, hogy hatalmas káosz volt...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: