DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sajtó: Lefújják az Ausztrál Nagydíjat

Drámai fejlemények után sajtóhírek szerint péntek hajnalban döntöttek a Formula-1 vezetői arról, hogy a paddockba begyűrűző koronavírus-fertőzés és a McLaren visszalépése nyomán mégsem rendezik meg a hétvégi Ausztrál Nagydíjat. Ám a hivatalos közlemény késik, és egyre ellentmondásosabbak a hírek.

A Formula-1 nagy rizikót vállalt azzal, hogy elutazott Melbourne-be, az Ausztrál Nagydíj helyszínére, miközben más nagy sporteseményeket sorra fújnak le világszerte. F1-es csapattagok néhány lebetegedett tagját vizsgálat alá is helyeztek a hétvége kezdete előtt, a rendkívüli helyzet pedig helyi idő szerint csütörtök késő este állt elő, amikor a megérkezett teszteredményekből kiderült: a McLaren-személyzet egy tagját megfertőzte a koronavírus. A drámai fejlemények nyomán a wokingi csapat azonnal meghozta döntését, miszerint visszalép az Ausztrál Nagydíjon való részvételtől.

aus



A történtek nyomán a Formula-1 vezetői is komoly döntéshelyzetbe kerültek, hiszen a percek peregtek, közeledett a péntek reggel, amikor megkezdődik a szezonnyitó első szabadedzése, és rajongók ezrei indulnak el a pályára, ami magában hordozza a pálya területén már megjelent koronavírus-fertőzés további, kontrollálhatatlan terjedését.

Az F1-es csapatvezetők így még csütörtök éjjel összeültek és péntek hajnalba nyúlóan tanácskoztak arról, mi legyen a reakció a rendkívüli eseményekre. Egy ideig ellentmondásos hírek szivárogtak, egyes értesülések a futam törléséről szóltak, mások viszont arról, hogy kilenc csapat részvételével is megrendezik a nagydíjat. Teljes zűrzavar alakult ki a közösségi médiában, amikor általában hiteles források is ellentétes belső információkról számoltak be.

Helyi idő szerint már péntek hajnali 3 óra is elmúlt, amikor hivatalos közleményt még mindig nem lehetett olvasni, viszont ekkor már minden helyszíni forrás kész tényként közölte, hogy az F1 vezetői a hétvégi Ausztrál Nagydíj lefújása mellett döntöttek.

A fejlemények fényében immár teljes a bizonytalanság akörül, mikor történhet meg a 2020-as szezon első versenye: a jövő hétvégi, zártkapus Bahreini Nagydíj sorsa szintén kétségessé vált, hiszen a McLaren valószínűleg azon sem venne részt, és a Vietnámi Nagydíj körül sem biztatók a hírek. Sokan elfogadhatatlannak tartják a hírzárlatot az F1 és az FIA részéről, a pályán dolgozók például azt sem tudják, érdemes-e izolálniuk, megfigyelés alá helyezniük magukat, hiszen előfordulhat, hogy érintkeztek fertőzöttel az Albert Parkban.

Amint megérkezik a hivatalos közlemény és további fejlemények, frissítjük cikkünket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: