DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Milyen idő várható a szezonnyitón?

A hétvégén végre kezdetét veszi az F1-es szezon Ausztráliában. A magyar rajongóknak korán kell kelniük, ha élőben szeretnék nézni a futamot és az időmérőt, de vajon milyen lesz az időjárás?

A tavaly december 1-jén tartott szezonzáró után március 15-én ismét rajthoz állnak a világ legjobb autóversenyzői, így ezzel kezdetét veszi a 2020-as Formula-1-es világbajnokság.

Pénteken hajnali 2 órakor veszi kezdetét az első szabadedzés, Melbourne-ben pedig ekkor 12:00-t fognak mutatni az órák. Csekély az esély a csapadékra, viszont a délutáni második edzésre már szinte 100% az esélye annak, hogy esni fog az eső, miközben a levegő hőmérséklet 27-28 °C-ról 19-20 fokra esik majd vissza a második szabadedzésre.



Ez az esőzés jócskán vissza is fogja hűteni a levegőt, így a hétvége további részében már csak elvétve csúszik 20 °C fölé a hőmérők higanyszála. Eső nem várható a hétvége további részében, így a helyi idő szerint szombaton 17:00-kor kezdődő kvalifikáción egyedül a 20-25 km/órás délkeleti szél és a 17 °C-os hőmérséklet lehetnek majd befolyásoló tényezők.

Vasárnapra a szél minimálisan veszít erejéből, esőre pedig úgyszint nincs kilátás a verseny napjára, ahogyan az időmérőére sem, így valószínűleg száraz körülmények között mérhetik össze tudásokat a csapatok az első versenyen. Vasárnapra valamivel feljebb kúszik a hőmérők higanyszála, a verseny idejére ugyanis 19-21 °C-ot jósolnak.

Az időmérő edzés szombaton 7:00-kor, a verseny pedig 6:10-kor veszi kezdetét magyar idő szerint, ezzel rajtol el tehát a 2020-as Formula-1-es világbajnokság, egy hét múlva pedig ismét jelentkezünk a bahreini időjárással, ahol azért bevalljuk, mi sem számítunk sok csapadékra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: