DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Közleményt adtak ki az F1-es pilóták a koronavírussal kapcsolatban

Az F1-es pilóták szervezete megszólalt a Melbourne-ben kialakult helyzettel kapcsolatban - megbíznak az illetékesekben és azt mondják, hogy közösen vannak ilyen szituációban.

Miután két újabb F1-es csapattagot és egy fotóst is karanténba helyeztek Melbourne-ben, az F1-es pilóták szervezete (GPDA) közleményt adott ki a helyzettel kapcsolatban. A versenyzők közül Lewis Hamilton, Kimi Raikkönen és Carlos Sainz is aggodalmát fejezte ki külön-külön, igaz, eltérő mértékben, maga a közösség viszont azt írta, hogy mindenki együtt van a helyzetben és bíznak az illetékesekben.

"A GPDA teljességgel megbízik az ausztrál egészségügyi hatóságokban, az FIA-ban, az F1-ben és a csapatainkban, hogy mindenki azzal a szándékkal cselekszik, hogy megőrizze a szurkolók, az itt dolgozók, a pilóták és a szélesebb közösség egészségét, jóllétét és biztonságát" - áll a kiadott közleményben.

drivers_1



"Ebben mindannyian közösen vagyunk benne, senki nem veszik könnyedén a szituációt, mindenki érzi a rá háruló felelősséget, a helyiek és mi, a világban utazók is. Ébernek és óvatosnak kell lennünk ezekben a nehéz időkben, a koronavírus mindannyiunkat érintő terjedése idején. A GPDA tisztelettel javasolja, hogy mindannyian tartsuk meg a biztonságos távolságot és kerüljük a személyes kapcsoaltokat, mint a szelfiket, az aláírásokat és a kézfogásokat" - folytatódott a szöveg.

Jelen állás szerint azonban még mindig úgy van, hogy magyar idő szerint péntek hajnalban az első szabadedzéssel megkezdődik a szezon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: