DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Több F1-es csapattagnál merült fel a koronavírus gyanúja

Két olyan csapat van, amelyiknek valamelyik tagja vagy tagjai önkéntes karanténba vonult(ak) Melbourne-ben addig, amíg kiderül a tesztek alapján, koronavírussal fertőzöttek-e.

Azzal együtt, hogy az F1-ben mindenki terve az, hogy meg legyen tartva a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj, a biztonság érdekében minden lehetséges óvintézkedést megtesznek. Ilyen például az, hogy a rajongók nem szelfizhetnek a versenyzőkkel, vagy hogy a sajtótájékoztatón az újságírók és a versenyzők között minimum két méter távolságnak lennie kell, valamint az, hogy ha esetleg mégis megfertőződne valamelyik csapattag, azt a lehető leghamarabb elkülönítsék a többiektől, csökkentve a fertőzés továbbterjedését.

Egyelőre két csapatból összesen három olyan szakember van, akiknél a tünetek alapján koronavírus gyanúja merült fel, közülük egy a McLarennél, kettő a Haasnál dolgozik. Miután mindkettejüket megvizsgálták, a csapatok információi szerint mindhárman visszatértek a hoteljükbe, ugyanis a koronavírus-teszt néhány óra, mire eredményt ad, így pedig egy esetleges pozitív eredmény esetén ezalatt a néhány óra alatt is megfertőzhetnének más embereket a paddockban. 

00120001_061



„Megerősítjük, hogy egy csapattagunk magától karanténba vonult elővigyázatosságként, miután a koronavíruséhoz hasonló tüneteket tapasztalt magán. Egyelőre a teszt eredményét várjuk, azonban erre nincs egy fix időkorlát, hogy mennyi elteltével ad eredményt. A csapat ettől függetlenül az eredeti tervek szerint dolgozik az ausztrál hétvégén.”

Maga Ausztrália is igyekszik harcolni a koronavírus ellen, az ország megtiltotta az Olaszországból érkező turisták beutazását. Kivételt ez alól az olasz (székhellyel rendelkező) csapatok, tehát a Ferrari és az AlphaTauri, valamint a szintén olasz gumiszállító, a Pirelli szakemberei képeznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: