DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brundle: Aggasztóan erős a Mercedes

Az exversenyző-szakkommentátor Martin Brundle szerint valószínűleg nem idén fog megszakadni a németek egyeduralma, szerinte ugyanis a Mercedes az előző évekkel ellentétben most már a teszteken jelezte, egy jottányit sem gyengült.

A Mercedes a két barcelonai teszthét leggyorsabb idejét futotta Valtteri Bottas révén, ráadásul kimondott műszaki problémával is csak egyszer szembesültek, amikor Hamilton munkája során az egyik nap az olajnyomás kezdett rakoncátlankodni az autóban. A Sky Sport szakkommentátora, az exversenyző Martin Brundle szerint ez már most egy demoralizáló erődemonstráció. 

„Aggasztóan erősnek néz ki a Mercedes” - fogalmazott Brundle az Express kérdésére. „Nem tudom, mi rá a megfelelő olasz szó, de úgy néz ki, a Ferrari szépen ledobta a vasmacskát.”

00220003_500



Cserébe viszont, ha az előző évekkel ellentétben tényleg nem a Ferrari lesz a Mercedes kihívója, Brundle szerint a Red Bull sokkal jobb munkát végzett a télen. „Nagyon, nagyon stabilnak néznek ki. Az autójuk olyan, mintha a pályára ragadna.”

Brundle alapvetően jobb versenyekre számít, mint az előző években. „Lesz két izgalmas új versenyünk Zandvoortban és Vietnámban, remélhetőleg aztán megyünk is ezekre a helyekre. Az autók minden eddiginél gyorsabbak lesznek, a középmezőny meg teljesen megőrült. Azt viszont nem látom magam előtt, ahogy a Mercedest is megverik... egyszerűen túl magabiztos Lewis, Valtteri és Toto is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: