DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Rosberg: Lewis kivételes tehetség, ő a favorit, minden idők legjobbja lesz

Állást foglalt a „Hamilton vagy Verstappen?” vitában a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg. Régi ellenfele mellett voksol – aki hamarosan minden idők legjobb F1-esévé válik.

Nehéz mérlegre helyezni Lewis Hamiltont és Max Verstappent, akik különböző korosztályok kiemelkedő tehetségei: 12 év különbség választja el egymástól a két versenyzőt, előbbi már kifelé tart aktív pályafutásából, utóbbi előtt azonban még számtalan sikeres szezon áll. Nico Rosberget is megkérdezték, melyiküket tartja a legjobbnak – a német csapattársként a Mercedesnél viharos kapcsolatot ápolt Hamiltonnal, de ez nem változtat véleményén a hatszoros világbajnokról.



„Max az egyedüli az F1-ben, aki hasonló szinten áll, mint Lewis. Nagyon ritka, kivételes tehetség, amilyen Lewis, egyedüli a generációjában, ha pedig megfelelő autó áll a rendelkezésére, akkor nem kérdés, hogy esélye lesz a bajnokságért menni ebben a szezonban” – beszélt először Verstappenről a PA hírügynökségnek Lewis.

„De nem mondhatjuk azt, hogy Max jobb versenyző. Lewis minden idők legjobbja lesz, ezért végképp nem jelenthető ki ilyesmi. Lewis az abszolút favorit a bajnokság megnyerésére, de azért nagy reményeket fűzök hozzá, hogy szenzációs szezonunk lesz. Bizakodó és optimista vagyok, hogy a Red Bull és Ferrari lépnek egyet, és egyenlő szinten lesznek a Mercedesszel” – mondta el a 2016-os világbajnok, hogy Hamiltont tartja a fő esélyesnek abban az esetben is, ha csapata nem lesz domináns helyzetben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: