DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Magnussen nem igazán szereti az ausztrál pályát

Hiába futotta itt karrierje talán legszebb versenyét rögtön bemutatkozásakor, Kevin Magnussen alapvetően nem szereti az ausztrál pályát, az ugyanis nem igazán fekszik az ő vezetési stílusának.

Kevin Magnussen annak idején rögtön élete legelső versenyén, a 2014-es ausztrál futamon dobogóra állhatott a McLaren színeiben, és azóta is ez az egyetlen top 3-as helyezése. Ennek fényében kifejezetten érdekes, hogy a dán egyébként nem igazán szereti az ausztrál pályát.

00220003_223



„Azt hiszem, az Albert Park nem igazán fekszik a vezetési stílusomnak” - idézi a haasost az F1i portál. „Ettől függetlenül ez még nem jelenti azt, hogy utálnám. Átlagosnak mondanám talán, és voltak itt jó versenyeim szerencsére. Erre viszont nem tudok konkrét okot mondani, egyszerűen csak jól jött ki a lépés itt az elmúlt években. Aztán az a pálya még ha nem is illik hozzám, hirtelen más helyet foglal el az ember szívében, ha jó eredményeket ér el ott.”

Sokat dob Magnussen szerint az ausztrál futamon a tény, hogy az a szezonnyitó. „Mivel elég régóta ez az év első versenye, nyilván mindenki még egy kicsit izgatottabb, mint a többi versenyen. Számomra azért különleges ez a hétvége, mert itt láthatjuk meg először a tesztek után, hol is állunk valójában a riválisokhoz képest.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: