DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Közleményt adott ki az F1 a koronavírusról

Napokkal az Ausztrál Nagydíj előtt tette közzé álláspontját a járvánnyal kapcsolatban a Formula-1 - mutatjuk, hogy hogyan állnak a dolgokhoz a szezonnyitó küszöbén.

Egyes csapatok és csapattagok szerint "aki fél, az maradjon otthon", mások szerint ennél jóval komolyabban kellene venni a dolgot és az egészségre helyezni a hangsúlyt, nem pedig a showbizniszre - eltérő véleményeket hallhattunk és olvashattunk az utóbbi napokban a rohamosan terjedő koronavírusssal kapcsolatban.

melbou



"A koronavírus folytatódó terjedése és a világra gyakorolt hatása miatt az F1 folyamatos párbeszédet folytat a promóterekkel, a kormányokkal és szakértőkkel, hogy mindenki egészségét biztosítsa a sporton belül és akörül. Az F1 tudományos megközelítést alkalmaz annak érdekében, hogy felmérje és megtegye a megfelelő lépéseket, amelyekkel minimalizálni lehet a kockázatot és meg lehet védeni az embereket" - áll a közleményben.

Elmondták, hogy Bahreinben nem lesznek nézők és hogy a Kínai Nagydíjat elhalasztották, majd hozzátették, hogy maga az F1 is hozott néhány szabályt a vírus miatt: csoportokat telepítenek a repterekre, egyéb fontos állomásokra és a pályákra is, minden gyanús helyzetre figyelni fognak és karanténpontokat is létrehoznak.

Az ausztrálok egyébként azt is elmondták, hogy szeretnék minimalizálni az egymással való érintkezést, a pilóták szurkolókkal való érintkezését is idevéve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: