DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: Nem unalmas az, hogy nyerünk

A Mercedes vezére szerint az F1 igenis vonzó, megvan a maga izgalma és szépsége még akkor is, ha hat éve minden világbajnoki címet az ő csapata és pilótája nyert meg.

Toto Wolff, a Mercedes vezére szerint egyáltalán nem lett unalmasabb, vagy kevésbé vonzó a Formula-1 azért, mert 2014 óta minden évben az ő csapata lett az egyéni és a konstruktőri világbajnok is, sőt, úgy gondolja, hogy abszolút jó úton jár a sport, nincs itt semmi probléma. Persze sorozatban hat vb-cím után neki valószínűleg illik ezt mondani.

"Hatodszor is a Mercedes nyert, mondhatjuk, hogy vajon emiatt az emberek elfordulnak-e, de a véleményem az, hogy így is volt változatosság, volt kiszámíthatatlanság. Az egyes hétvégék előtt nem lehetett tudni, hogy most akkor a Ferrari lesz-e a pole-ban, vagy egy Red Bull, vagy hogy Max Verstappen fog-e nyerni" - idézi Wolff szavait az Autosport.

w_4



"A generációk közötti küzdelem is egy vonzó dolog, Sebastian Vettel csatázik Charles Leclerc-rel, Max Verstappen Lewis Hamiltonnal, ez vonzza a közönséget. Számomra a legjobb hír az, hogy növeljük a szurkolói bázist a fiatalabb generáció tagjaival és azt hiszem, hogy összességében nagyon jó úton járunk" - magyarázta.

Wolff még azt is hozzátette, hogy a közösségi médiára nagy hangsúlyt fektet a Liberty Media, ez pedig nagy sikert is hoz, mert óriási ütemben növekszik az itt jelen lévő F1-es közönség - azt már csak mi tesszük hozzá, hogy volt honnan növekedni, hiszen Bernie Ecclestone-ék előtte nem is gondoltak ilyenre...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: