DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A vírus miatt távol marad az első futamoktól az M4 Sport

A német RTL és a Formula-1 magyar közvetítéséért felelős M4 Sport is közölte, hogy a koronavírus-járvány miatt biztonsági okokból nem küldenek helyszíni tudósítókat a 2020-as szezon nyitóversenyeire.

1548198876_63e724042e7e3f79425fb9a3b3ba51e8_xl_1180_550



Egészen rendkívüli helyzetet teremt a Formula-1-ben, hogy még a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj hetébe lépve sem lehet teljes biztonsággal kijelenteni, rendben lezajlik-e majd az idény első futama, vagy okoz valamilyen fennakadást a világot lassan behálózó koronavírus-őrület, amelynek nyomán elővigyázatosságból több ország is szigorított a külföldiek beutazásán. Bár Ausztrália egyelőre nincs a vírus által erősen veszélyeztetett országok között, valamint az F1 és a melbourne-i pálya vezetői is elkötelezettek azt illetően, hogy megtartsák a hétvégi futamot, érthető módon sokakban aggodalmat ébreszt az Ausztráliába tartó hosszú utazás és a napról napra változó helyzet.

Néhány tévéstáb már jelezte, hogy a vírus jelentette egészségügyi kockázatok és egyes országokba való belépési nehézségek miatt módosítják év eleji programjukat. A paddock egyik legrégebbi és legismertebb F1-es közvetítőcsapata, a német RTL hosszú idő után először marad távol: a szezon első három nagydíját, a melbourne-it, a szahírit és a hanoit ugyanis teljes egészében a kölni stúdiójukból vezénylik majd le.

Hasonló döntést hozott a magyar közvetítési jogokat birtokló közmédia is. Az M4 Sport riportere, Ujvári Máté Twitteren közölte, hogy a magyar stáb elővigyázatosságból az Ausztrál és a Bahreini Nagydíjat biztosan kihagyja – utóbbit egyébként nézők nélkül tervezik megrendezni.

Bár a magyar kommentátorok az esetek túlnyomó többségében Budapestről közvetítik a versenyhétvégék eseményeit, már évtizedes hagyomány Magyarországon, hogy a nagydíjhelyszíneken jelen vannak egy operatőrrel és egy száguldó riporterrel, interjúkat és egyéb háttéranyagokat gyártva a műsornak. Ez a március 15-i és a március 22-i hétvégén már biztosan elmarad.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: