DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen rajongója az amerikai világbajnok

Nem az a kérdés, bajnok lesz-e Max Verstappen, hanem az, hogy mikor: Mario Andretti bevallása szerint a kezdetektől fogva szimpatizál a hollanddal, akiben azt szereti, hogy neki csak a versenyzés számít.

Az 1978-as világbajnoknak, Mario Andrettinek van egy kedvence a mezőnyben: a 80 esztendős amerikai szíve Max Verstappenhez húz. A szimpátia nem új keletű, a hollandot már azóta szemmel tartja, hogy feltűnt az F1-ben.

„Az elejétől fogva rajongója vagyok annak, ahogy Max hozzááll a versenyzéshez. Kivételes kvalitásról tett tanúbizonyságot, a hozzá hasonló tehetségek nagyon ritkák. Abszolút potenciális világbajnok, ehhez kétség sem fér. Nem is az a kérdés, hogy bajnok lesz-e, hanem az, hogy mikor. Ha a Red Bull autója elég jó, ő majd gondoskodik a többiről” – beszélt arról a Motorsport.com-nak, hogy Verstappen idővel bekerül majd társaságába a világbajnokok közé.



„Élvezet őt nézni. Általában az esőben látható, ha valaki különleges tehetség, ekkor nyilvánulnak meg a versenyző képességei. Ő pedig tündököl az ilyen pillanatokban. Ahogy mondtam, tetszik a hozzáállása, neki csak a versenyzés számít” – magyarázta rokonszenvét. Ha valakire, az amerikaira ugyancsak igaz, hogy a versengés éltette: a Formula-1-ből 1982-ben távozott, de végleg csak 2000-ben, 60 évesen vonult vissza.

Andretti úgy látja, a Red Bull – ahol Verstappen szerződése értelmében 2023 végéig marad – megérett arra, hogy harcba szálljon a végső győzelemért: „A Red Bullnál tapasztalható minőséget és győztes mentalitást elnézve a Mercedesszel és Ferrarival fognak harcolni. Bajnokok voltak a múltban, és elszántak, hogy újra azok legyenek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: