DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Hamilton: Mindig én voltam az egyetlen fekete

Lewis Hamilton szerint semmi új nincs abban, hogy az ő hátán van a céltábla az F1-ben, mert egészen kiskora óta így versenyzett mindig, volt ideje megszokni ezt a helyzetet.

Hat világbajnoki cím után Michael Schumacher megdönthetetlennek hitt rekordjait ostromolja, közben pedig a feltörekvő fiatalok támadásait igyekszik visszaverni - Charles Leclerc és Max Verstappen is az ő babérjaira tör, mint ahogy természetesen Sebastian Vettel, Valtteri Bottas és a többiek is. Számára azonban ez nem jelent különösebb terhet.

hamilt



"Mindig is ott volt a céltábla a hátamon attól a naptól kezdve, hogy megnyertem az első bajnokságomat tízéves koromban, szóval ebben nincs számomra semmi újdonság" - idézi Hamilton szavait a Formula-1 hivatalos weboldala. "Mindig is én voltam ott az egyetlen fekete pilóta, általában mindig ott voltam a mezőny elején, szóval semmiben sem más ez, mint a korábbi 27 versenyzéssel töltött évem. Elég kényelmesen érzem magam így."

Az pedig, hogy a többiek őt akarják megverni, még önbizalmat is ad neki - Verstappen például nemrég azt mondta róla, hogy "lehet, hogy Isten vele van, de ő maga nem Isten". "Az mindig pozitív, amikor az emberek téged vesznek célba és megpróbálnak legyőzni, mert mindenkitől a legjobb formáját várjuk. Szóval ha így is sikerül nyerni, az még jobb érzés" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: