DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Stroll felel az érkező Aston Martin sikereiért

Lawrence Stroll szerint ő felel a gyártó stratégiájáért, melynek alapját az jelenti, hogy a Racing Pointot átvéve gyári csapatként érkeznek meg az F1-be. Mint mondja: ő nem csak pénzt hoz, mást is.

Miután Lawrence Stroll jelentős részesedést vásárolt az anyagilag bajban lévő Aston Martinból, szinte azonnal bejelentették, hogy az autógyártó 2021-től megjelenik a Formula-1-ben és nem a Red Bull "háttérpartnereként", hanem a Racing Point helyett, tulajdonképpen gyári istállóként. Stroll maga szólalt meg most az Aston érkezésével kapcsolatban.

"Az Astonnak a vérében és a DNS-ében van a versenyzés, a Formula-1-hez gyári csapatként való csatlakozással pedig meglesz a lehetőség arra, hogy megossza a technológiát az F1-es csapat és az utcai autós projektek között. Szerintem ez a cseresznye az Aston Martin tortáján, teljessé kellett tenni a palettát" - mondta Stroll a Genfi Autószalon törlése után a cég főhadiszállásán.

stroll_3



"Sokkal többet hozunk a céghez, mint csak pénzt. Hosszú múltam van világméretű luxusbrandek építésében több szektorban is. Mint ügyvezető igazgató, én leszek a felelős a stratégiáért, amit kivitelezni fogunk. Ennek alapja az, hogy az Aston Martin 2021-től gyári csapatként tér vissza a Formula-1-es rajtrácsra. A cég a saját márkája alatt fog működni és két milliárd nézőt érhet el, amivel az Aston Martin kiemelkedő világmárka lehet" - idézi a szavait a pitpass.com.

Ennél többet a tervekről nem árult el, mindenesetre érdeklődve várjuk, hogy valójában mekkora erővel veti bele magát az F1-be az Aston - a Stroll által pénzelt Racing Point már idén is sikeres lehet azzal, hogy nagyrészt a Mercedes tavalyi autójával áll oda a rajtrácsra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: