DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Nem leszek az F1-ben 40 éves koromig

A Ferrarival szerződéshosszabbítás előtt álló Sebastian Vettel nem tartja valószínűnek, hogy negyvenéves korában még mindig a Formula-1-ben fog versenyezni. A családja boldogsága fontosabb.

Jelenleg a legidősebb pilóta a rajtrácson a 2007-es világbajnok, Kimi Raikkönen, aki már 40 éves és a szezon vége előtt a 41-et is betölti. Ráadásul, ha minden jól megy, akkor idén átveszi Rubens Barrichellótól a legtöbb futamon való részvétel rekordját is.

Egykori csapattársa, Sebastian Vettel jelenleg 32 esztendős és szerződéshosszabbítás előtt áll, hiszen az idény végén lejár a kontraktusa a Ferrarival. Ezzel kapcsolatban már mindkét fél elismerte, hogy szeretné azt meghosszabbítani a 2020 utáni időszakra.



A német ugyan hosszútávon gondolkodik, de azt nem tartja valószínűnek, hogy Kimi Raikkönen korában ő még mindig a Formula-1-ben fog versenyezni, hiszen van egy családja, amivel mindenképpen szeretne sok időt együtt tölteni.

„Nem volna semmi értelme, ha most nem folytatnám. A téli szünetben arra a következtetésre jutottam, hogy még mindig szeretem és élvezem, amit csinálok. Nem gondolom, hogy attól kellene tartanom, jövőre nem lehetek már a rajtrács tagja” – mondta a négyszeres világbajnok a Sport Bildnek.

„Ez a legfontosabb csapat az egész Formula-1-ben, a Ferrarival nyerni egészen más érzés, mint amikor a többi csapattal nyersz” – emelte ki Vettel, akinek szavaiból kiolvasható, hogy jól érzi magát az olaszoknál. „Viszont 40 évesen már biztosan nem fogok a Formula-1-ben versenyezni. Tudom, soha ne mondjuk, hogy soha, de a legfontosabb, hogy a családom is boldog legyen, és én is azt csinálhassam, amit szeretnék. A jelenlegi munkám ezt megengedi nekem, de ettől még nem hiszem, hogy itt leszek nyolc év múlva is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: