DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Nem panaszkodhatok

A holland F1-es pilóta szerint a Red Bull tempója jónak tűnik, egyelőre elégedett, a kisebb hibák miatt pedig nem aggódik, mert inkább most akarta megtapasztalni az autó határait, mint élesben.

Max Verstappen megforgásait és kisebb hibáit leszámítva nagyjából jól alakult a barcelonai tesztelés a Red Bull-Honda számára és bár a végére a körszámokat tekintve azért lemaradtak, de Max Verstappen futotta a teszt második leggyorsabb körét és a tervezett munkát sikerült elvégezni. A holland pilóta elégedetten értékelte az eseményeket.

"Az egyértelmű, hogy késznek érzem magunkat Melbourne-re, jól alakult a felkészülés az elmúlt két hétben. Mindent kipróbáltunk, amit csak akartunk, ami nagyon fontos volt ebben a hat napban, szóval emiatt boldog vagyok. Összességében nem panaszkodhatok, de ez nem jelenti azt, hogy leállhatunk a kemény munkával, hiszen mindig lehet javulni" - mondta Verstappen a pénteki nap végén.

33



"Sosincs tökéletes autó, főleg nem a szezon ezen szakaszában, szóval továbbra is hajtani fogjuk a fejlesztéseket. Alexszel voltak azért pillanataink (itt a megforgásokra gondol elsősorban), de nem aggódom, mert inkább a teszten akarom megtalálni az autó határait, mint az első versenyen. Inkább legyen ez, mint hogy Melbourne-ben jöjjünk rá, hogy egy csomó tempót benne hagytunk" - magyarázta.

"A Mercedes nagyon gyorsnak tűnik, ahogy arra számíthattunk is, de túl sokat nem foglalkoztam velük, mert senki sem tudhatja, hogy a másik pontosan mit csinál. Összességében a tempónk elég jónak tűnik, szóval ez egyelőre pozitív és remélem, hogy ez elég ahhoz, hogy versenyképesek legyünk Melbourne-ben."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: