DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Hamilton: Az autónk hemzseg a problémáktól

Vegyes érzésekkel zárta az előszezoni tesztelést Lewis Hamilton, aki ezen rövid idő alatt is jól kiismerte új Mercedesét, ám a gyártót sújtó motorproblémák miatt a szokásosnál jobban aggódik a csapat év eleji formája miatt.

A Mercedesben ülve Valtteri Bottas zárta a legjobb idővel a téli teszt első és második háromnapos etapját is, de a melbourne-i esélyek nem tűnnek olyan egyértelműnek, mint ahogy azt ezek az eredmények talán sugallják. A Mercedest különös, főként az olajnyomáshoz kötődő motorproblémák sújtották ez a tíz nap alatt, a múlt héten Bottas, most csütörtökön Hamilton autója romlott el, és eközben a szintén Mercedes által hajtott Williamsnél is gondok merültek fel az erőforrás körül.

hamilton_1



„Szerintem jó téli tesztünk volt, de nem tökéletes” – kezdte az összegzést Hamilton, miután a péntek délelőtti etapot követően kiszállt az autójából, ezzel önmaga számára befejezve a pályán való felkészülést. „Temérdek problémát fedeztünk fel, amelyeket próbálunk kiküszöbölni. Nem tudom, ez mennyi időt fog igénybe venni, de nem szükségszerűen rossz dolog, ha a teszten ilyen dolgokat találunk. Ettől eltekintve viszont a teljesítményünk egész jó volt, ha megnézzük, hogy – a csütörtököt leszámítva – hány kilométert tettünk meg, és hogy ez idő alatt mi mindenre jöttünk rá.”

„Arról fogalmam sincs, hogy a többiekhez képest hol állunk, a csapat talán többet tud erről mondani. Az autó működését viszont jól megértettem, így abban biztos vagyok, hogy Melbourne-ben képes leszek támadni vele és a legtöbbet kihozni belőle. Az majd csak ott fog kiderülni, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy a többiek előtt legyünk.”

A brit elismerte, aggódik a műszaki hibák miatt, hiszen 2014 óta nem volt komoly gondjuk a technikával a szezon nyitóversenyén, most viszont ott lebeg felettük ennek rémisztő gondolata.

„Az előző években sokkal nyugodtabbak voltunk a megbízhatóságot illetően, most viszont két-három motort is elfogyasztottunk. De bízom benne, hogy a gyárban dolgozó srácok a következő két hét során gondoskodni tudnak arról, hogy jól kezdjük az évet” – adott hangot optimizmusának a brit, aki hetedik világbajnoki címét veszi célba ebben az évben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: