DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az FIA privátban megegyezett a Ferrarival

A szövetség megállapodást kötött az olaszokkal a tavaly sokszor vizsgált motorok miatt - érdekes szövegezéssel jelent meg az ezt bejelentő közlemény, a szabályosság nem derül ki belőle.

2019-ben rengeteg beszédtémát szolgáltatott a Ferrari brutálisan erős motorja, a riválisok pedig a végén már nyílt csalással vádolták meg az olaszokat - az FIA vizsgálódott, végül egyértelműen nem mondta ki, hogy csalt a Scuderia, de a szabályzat szövegezését egyértelműsítették az év hajrájában. Most pedig tettek egy bejelentést.

fia_1



"Az FIA bejelenti, hogy miután lefolytatta a technikai vizsgálatot, amely a Scuderia Ferrari F1-es erőforrását elemezte, kötött egy megállapodást a csapattal. Ennek részletei a felek között maradnak. Az FIA és a Scuderia Ferrari megállapodott néhány technikai állásfoglalásban, ami javítani fogja a Formula-1-es erőforrások vizsgálatát a következő szezonokban" - áll a szövetség közleményében.

Ebből egyetlen dolog nem derül ki: hogy a Ferrari tavalyi motorja végül szabályos volt-e, vagy sem. Érdekes, hogy a szöveg szerint befejezték a vizsgálatot, de olyan megállapodást kötöttek, amely a további vizsgálódást segíti - mire lehet ebből következtetni?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: