DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Williams kétnaponta motort cserél

A téli teszt negyedik napján a harmadik Mercedes-erőforrásnál jár a Williams csapata. Több különböző problémájuk is volt, ami a csapatvezető szerint a motorszállító hibája.

A katasztrofális tavalyi szezonkezdethez képest idén egészen ígéretesen telnek a Williams F1-es csapatának napjai. A barcelonai felkészülésre elkészült az autójuk, ami nap mint nap rója a tesztkilométereket Barcelonában. A fennakadások azonban rendszeresek a csapatnál, a tesztsorozat negyedik napján kénytelenek voltak másodszorra is motort cserélni, miután szerdán a Mercedes egy olajnyomáshoz köthető probléma miatt megállt. 

 williams-2020-teszt1



„Gond volt az erőforrással, ami kissé frusztráló. Már a harmadiknál járunk, ami elég sok elvesztegetett időt jelent. De a teszt valami ilyesmiről szól, és legalább nem az autónkkal van valami probléma. Ettől eltekintve jól haladunk, de jobban örülnék, ha több megtett körnél járnánk” – magyarázta Claire Williams csapatvezető, aki hozzátette, a Mercedes már kutatja a problémák okát. Van mit, hiszen több különböző esetről van szó. „Nem hiszem, hogy a péntekire van válaszuk, erről őket kellene megkérdezni. A csütörtökit azt hiszem, hogy az MGU-H okozta. Péntek délelőtt aztán probléma akadt az egyik szenzorunkkal, az nyilvánvalóan a mi hibánk volt. Ez volt az egyetlen fennakadásunk, ami körülbelül fél órát jelentett.”

A Mercedes egyik szakembere a Motorsportnak elárulta, részletes nyomozást folytatnak, válasz azonban később várható. „A Williams mai problémája eltér az előző hetitől. Elsőre az olajnyomásra gyanakszunk, de a motor már úton van Brixworth-ba, ahol jobban átvizsgáljuk.”

Kérdés, hogy tényleg a Mercedes erőforrásaival van-e a gond, vagy a Williams konstrukciójából fakadnak a meghibásodások. Mivel a gyári csapatnak és a Racing Pointnak messze nincs ennyi baja, mi utóbbira gyanakszunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: