DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Melyik nap ki vezet a második teszten?

Szerdán kezdődik a második felvonás, az újabb háromnapos próba Barcelonában. Az első nap szinte a teljes mezőny, 19 pilóta megfordul a pályán, Kubica újfent köztük lesz.

Egy nappal a tesztet megelőzően a csapatok sorban jelentették meg, milyen felosztással viszik pályára pilótáik a versenygépeket február 26-28. között Spanyolországban. Az istállók kétféle munkarendet alkalmaznak, hogy az idén már csak három napot egyenlően osszák meg a tesztelők között.

Három istálló, a Mercedes, a Red Bull és a Renault minden nap lehetőséget ad mindkét versenyzőnek, akik az ebédszünetben váltják egymást. A többiek egy egész és egy fél napot adnak pilótáiknak. Az egyetlen kivétel az Alfa Romeo, ahol egyedüliként tesztpilóta is vezet: akárcsak egy hete, ismét Robert Kubica kezd szerda délelőtt. Ennélfogva Kimi Raikkönennek jut másfél nap, Antonio Giovinazzinak csak egy, fordítva, mint az első teszten.

 



Figyelemreméltó, hogy a Haas kivételével minden csapat a szerdai nyitányra tette a felezést, így aznap nem kevesebb, mint 19 pilótát láthatunk majd a pályán, csak Giovinazzi és Kevin Magnussen fog hiányozni.

A Mercedesről tudjuk, hogy minden nap kiküldi Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast is, de azt egyelőre nem jelentették be, milyen sorrendben rotálják őket.

A második teszthét beosztása:

  Szerda Csütörtök Péntek
Csapat délelőtt délután délelőtt délután délelőtt délután
Mercedes Hamilton Bottas ? ? ? ?
Ferrari Vettel Leclerc Vettel Leclerc
Red Bull Albon Verstappen Verstappen Albon Albon Verstappen
McLaren Sainz Norris Norris Sainz
Renault Ricciardo Ocon Ocon Ricciardo Ricciardo Ocon
AlphaTauri Gasly Kvjat Gasly Kvjat
Racing Point Stroll Perez Stroll Perez
Alfa Romeo Kubica Raikkönen Giovinazzi Raikkönen
Haas Grosjean Magnussen Grosjean Magnussen
Williams Latifi Russell Latifi Russell
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: