DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az újonc pilóta lehűtötte a kedélyeket a Williamsnél

A csapat szerint feltárták és megoldották a tavalyi problémákat, Nicholas Latifi viszont nagyjából azzal kezdte a munkát, hogy megmondta: ez így nem igaz, továbbra is vannak bajok.

Azzal mutatta be új 2020-as autóját a Williams Formula-1-es csapata, hogy a katasztrofálisra sikerült tavalyi technika hibáit feltárták és kijavították - nem tervezték az egészet újra, hanem rájöttek, hogy az miben volt rossz, azon javítottak és így most majd jó lesz. Nos, Nicholas Latifi, a csapat újonc pilótája, aki még egyetlen F1-es futamon sem indult, ezt másképp látja.

"Az egyértelmű, hogy vannak pozitív jelek, de még mindig megvannak a negatívumok is az autóval kapcsolatban. Vannak dolgok, amiket még mindig meg kell próbálnunk megoldani, olyanok, amelyek mondhatjuk, hogy a karakterisztika miatt jöttek a tavalyi autóról. Szóval minden gondot azért nem sikerült megoldani" - idézi Latifi szavait az Autosport.

latifi_1



Az újabb kérdésre viszont már pozitívabban beszélt a csapatról. "Hülyén hangzik, de már az, hogy minden időben elkészült és várni kellett arra, hogy kigyulladjon a zöld lámpa a bokszutcában, nagy pszichológiai löketet adott az egész csapatnak, főleg a tavaly történtek után. Az első érzésem az volt, hogy egyértelműen javult az autó, ami pilótaként mindig jó érzés, mert azt mondhatom a srácoknak, hogy a kemény munka kifizetődött. Hogy ez mekkora előlelépés? Nyilván mindenki javult, szóval majd kiderül."

Latifi azt hozzátette, hogy ő azért a tapasztaltabb újoncok közé tartozik, mert sokat ülhetett már F1-es autóban, de idén kevesebb a tesztnap, kevesebb lehetősége van megszokni mindent - a célja az, hogy csapattársa, George Russell tempóját tudja hozni olyan hamar, amennyire csak lehetséges.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: