DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Newey-nak nem tetszenek a 2021-es szabályok

Adrian Newey nem éppen feltétlen rajongója a 2021-ben életbe lépő szabályoknak, ugyanis az az ő ízlése szerint túlságosan megköti a mérnökök kezét. Szerinte nem ennek kell lennie az F1-nek.

Adrian Newey annak idején számos világbajnok autó megalkotója volt, így nem csak a jelenkor, de az egyetemes F1-történelem egyik valaha volt legzseniálisabb mérnkökeként tartják őt számon. Nagy kérdés viszont, milyen innovációkat tudott volna véghez vinni egy olyan új szabályrendszer megalkotása után, ami neki nagyon sok szempontból tetszik, viszont szinte ugyanennyiből nem.

00119014_495



„Nagyon sok megközelítésből várom az új szabályrendszereket, hiszen ilyenkor kiderül, ki hogy tudja azokat értelmezni” - idézi Newey-t a Racefans weboldal. „Ami viszont nem tetszik, az a tendencia, hogy minden egyes új szabályrendszer egyre inkább szigorít és megköti a kezeinket.”

Voltak az elmúlt években azért jó példák is. „A legutóbbi, 2009-es nagyobb volumenű szabályváltozások nem voltak ennyire szigorúak, a mostani viszont nagyon korlátoz és előír. Emiatt az F1 egyre inkább egyfajta GP1-re hasonlít, és azt gondolom, nem ez az az irány, amit az F1-nek követnie kellene.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: