DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Ismét a kerék hibája kísérti a Haast

Korábban két szezonnyitóját már tönkretette, tegnap pedig a téli felkészülésen okozott fejfájást a Haasnak a kerékrögzítés. A csapatfőnök elárulta, mi is történt pontosan.

A Formula-1 2020-as téli tesztjének legutóbbi, pénteki napját négy alkalommal is piros zászlóval kellett félbeszakítani. Ennek egyik okozója a Haas autója volt, ami délután Kevin Magnussennel a volánnál megpördült és a sóderágyban ragadt. A pilóta mindössze az ötödik körénél tartott, amikor a defekt véget vetett a gyakorlásának, mivel az aprónak tűnő sérülések ellenére a csapat úgy döntött, aznapra befejezi a munkát. Günther Steiner elmagyarázta, mi történt.

 haas-teszt-20201



„Délután a kerék egyik távtartójával volt gond, ami a pályára hajtás után megsértette a felnit, így defektet okozott. A kerék darabokra törte, így tudott kiszökni a levegő. Egyszerű hibának tűnik, de ilyennek nem kellene megtörténnie.  javítás túl sokáig tartott volna, ezért aznapra befejeztük. Az autó egyébként megbízhatóan üzemelt, és a hiba kiküszöbölése is könnyű.”

Steiner szerint annak ellenére nem probléma a többórányi kihagyás, hogy az idei téli felkészülés mindössze hat napig tart. „Ezt megengedhetjük magunknak, mert a hét többi időszaka jól ment. Összességében jó hetet zártunk, most az adatelemzés ideje jött el. A következő napokban sok időnk ezzel fog telni, aztán visszajövünk, hogy kipróbáljunk néhány új dolgot, és még gyorsabbá váljunk.”

Megtett köröket tekintve az első három napon a Haas teljesített a leggyengébben, mindössze 316 körig jutott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: